(recept
si oblíbili 3 návštěvníci)
Maďarský chleba
Potřebné ingredience
500g hladké mouky (nebo půl na půl hladká a polohrubá), 1 droždí, 1 lžičku cukru (na kvásek), 300g vařených brambor, 3- 4 stroužku česneku, 2 lžičky soli, 3 lžičky kmínu, strouhanka (posypat trochu těsto), pivo nebo voda, vejce na potření.
Postup přípravy
Do mísy dáme mouku, uděláme důlek, přidáme rozdrobené droždí a cukr, trochu piva nebo vody a nastrouhané brambory poté přidáme sůl, kmín, česnek a strouhanku. Těsto důkladně prohněteme. Dle potřeby přidáme mouku nebo pivo (vodu). Těsto zpracujeme do „koule“ a necháme vykynout. Vykynutý chleba dáme na plech (potřený olejem) a potřeme rozšlehaným vejcem a posypeme kmínem, solí. Pečeme do zlatova cca 30 minut až 1 hodinu.
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
Lucikanass
(upraveno)
3. 12. 2014, 15:45

nahlásit
Nela11
(upraveno)
11. 5. 2014, 18:42
Moc dobry

nahlásit

HankaNěmc
(upraveno)
19. 5. 2014, 13:00
@Nela11
děkuji.
nahlásit